Γιατί Ο Θεός Παίρνει Προστάτες Οικογενειών Και Μικρά Παιδιά Πρόωρα Απ’ Τη Ζωή Αυτή;

Γιατί ο Θεός παίρνει προστάτες οικογενειών και μικρά παιδιά πρόωρα απ’ τη ζωή αυτή;

Η ζωή βρίσκεται στα χέρια του Θεού. Δεν υπάρχει τίποτε τυχαίο. Ο Θεός επιτρέπει αυτούς τους θανάτους για άγνωστους σ’ εμάς λόγους.

Ο απόστολος Παύλος γράφει στην προς Ρωμαίους επιστολή του (11, 33) «ανεξερεύνητες οι κρίσεις αυτού (του Θεού) και ανεξιχνίαστοι οι δρόμοι του».

Είμαστε μικροί και δεν μπορούμε να διακρίνουμε το θέλημα του Θεού. Η κάθε περίπτωση έχει και το δικό της λόγο. Ο χαμός π.χ. ενός παιδιού συγκλονίζει τους γονείς του και τους στρέφει προς το Θεό.

Άλλο παιδί, για να μην ταλαιπωρηθεί στην υπόλοιπη ζωή του, το λυπάται ο Θεός και το παίρνει. Τα ορφανά παιδιά οδηγούν πολλούς στην συμπόνια και την καλοσύνη και σώζονται. Ο Θεός είναι διπλά πατέρας των ορφανών.

Από το βιβλίο «Νεανικές Αναζητήσεις – Α’ Τόμος: Ζητήματα πίστεως» (σελ.76-77), Αρχ. Μαξίμου Παναγιώτου, Ιερά Μονή Παναγίας Παραμυθίας Ρόδου

Το news-tora.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.